Lenze mootorid

Lenze toodab kuni 80 kW asünkroon- ja kuni 16 kW sünkroonmootoreid põhiliselt kasutamiseks sagedusmuundurite ja inverteritega. Suurema osa Lenze mootorite toitepinge nimisagedus ületab 50 (60) Hz – enamasti on see 87, 100 või 120 Hz nimikiirustega 1050 – 6000 p/min. Mootori kõrgem toitesagedus võimaldab sama tootlikkust üks või kaks astet väiksema võllikõrguse juures, mis tähendab olulist materjalisäästu, kergemat ja väiksema energiakuluga masinat. See on oluline meie kalli koduplaneedi keskkonnasäästuks.

Arktikast troopikani

Lenze mootorivalik on laialdane – 6 seeriat asünkroonmootoreid, 3 seeriat asünkroon-servomootoreid, 3 seeriat sünkroon-servomootoreid, 1 seeria nuti-asünkroonmootoreid Smart Motor. Sobiva elektrimootori leiab Lenze toodangust praktiliselt igasugusele kuni 80 kW masinale rakendusteks arktikast troopikani, külmkambrist kuni küpsetusahjuni, sise- ja välistingimustesse, kõrgmäestikku või kaevandusse, kütuse- ja keemiatööstusele, elektrisõidukitele, laevadele ja lennukitele. Lenze suudab täita kõigi nende väga erinevate rakenduste tehnilised nõuded, sertifikaatide, materjalide, pinnakatete, kaitsefunktsioonide jne osas.  Lisaks leiab mitmesuguseid lisasid – pidurid, ventilaatorid, temperatuuriandurid, enkooderid, resolverid ja muidugi ka reduktorid ning sagedusmuundurid ning servoinverterid. Lenze mootorid on energiatõhususe klassidega IE1 kuni IE4 (standard, high, premium, super premium efficiency – vt IEC 60034-30-1). Lenze toodangus on ka hulgaliselt erilahendusega alalis- ning vahelduvvoolumootoreid, mida firma kodulehelt ei leia.

Elektrikilpi pole enam vaja

Lenze kasutab nippe mootoritest suurema võimsuse välja pigistamiseks. Näiteks, kolmnurka ühendatud faasimähistega 3 x 230 V (Δ)/400 V (Y) 50 Hz asünkroonmootorit võib sagedusmuunduriga toita 400 V juures 87 Hz pingega, mis tõstab mootori sünkroonkiirust ja ka võimsust ligi 1,73 korda, mis tähendab hakkama saamist üks aste väiksema mootoriga. Lenze kasutab sageli reduktoriga integreeritud mootorilahendusi, kus reduktori esimese astme hammasratas on paigaldatud mootorivõllile, mis muudab ka reduktori kompaktsemaks ja kergemaks. Teisest küljest toodetakse ka mootoriga integreeritud sagedusmuunduriga komplektajameid. Mootori ja sagedusmuunduri ühitamine võimaldab olulist säästu, kuna elektrikilpi pole enam vaja ja ühendada tuleb ainult toide ja andurid. Komplektajam vastab elektromagnetilise ühilduvuse nõuetele ja on praktiliselt kohe valmis kasutamiseks, mis kiirendab kliendi tootmis- ja arendustsüklit. Sobivalt valitud Lenze sagedusmuunduriga võib mootorist lühiajaliselt välja pigistada kuni 4kordse nimimomendi. See on tähtis nt horisontaalsetel konveieritel, kus massi kiirelt liikumasaamine ja pidurdamine nõuab suurt pöördemomenti, kuid kui mass juba liigub, siis on vajalik võimsus väga väike.

Tasuta projekteerimisprogrammid

Kui masinat vaadelda terviklikult, võib enamikus ajamisüsteemidest säästa 20–50% elektrienergiat, sõltuvalt mootoritüübist ja erinõuetest. Lenze tasuta projekteerimisprogrammid, nagu nt Easy Navigator, näitavad teile kohe ära, millise mehhaanilise tunnusjoone valitud mootori, sagedusmuunduri või inverteriga saavutate kõigis 4 kvadrandis s.t. kiirendamisel ja pidurdamisel mõlemas suunas. Kui masinas on mitu elektriajamit, siis saab ühe mootori aeglustamisel koormuse kineetilise energia generaatorpidurdusel läbi alalisvooluühenduse suunata teise ajamisse, kus see muundatakse kasulikuks tööks. Lenzel on välja tulemas uus mootorite platvorm m500, et olla valmis ökodisaini direktiivi jõustumiseks kogu Euroopas 2021. aasta suvel. Uus mootoriplatvorm m500 on loodud tulevikukindlaks kui ajamilahendus, mida saab kasutada kogu maailmas ning mis sobib eriti hästi kombineerimiseks g500 perekonna käigukastidega ja sagedusmuundurite seeriaga i500. Käesoleva 2020 a suvel on välja tulemas Lenze uudne ökodisaini direktiivi nõudeid arvestav  tarkavalahendus. Masinate ja tootmisliinide projekteerijad ootavad seda põnevusega. Uus tarkvara võimaldab Lenze klientidel ökodisaini direktiivi nõudeid vaevata ja kiiresti täita. See loob Lenze klientidele konkurentsieelise.

Lenze järgib rangelt  ISO9001 ja ISO14001 kvaliteedi ja keskkonnasäästu standardeid kõigis tegevuskohtades, esindustes ja süsteemiintegraatorite juures. Lenze mootorid sobivad nõudlikule tööstuskliendile, kes ei tee kompromisse kvaliteedi arvelt, kuna nende vastutusrikkad masinad töötavad vahet pidamata. Oleme näinud Lenze mootoreid, mis on töötanud 25 aastat ja võiksid veelgi edasi töötada.

Energiatehnika OÜ on Lenze ametlik süsteemiintegraator. Meie tunneme oma toodet ja pakume tehnilist tuge. Võtke ühendust ja küsige nõu. Uurige oma võimalusi.